Wellicht is het je al opgevallen; Yuki heeft sinds kort een spamfilter waar wat aanpassingen aan zijn gedaan. 

In het Archief vind je nu een spam inbox waar alle ongewenste e-mails in te zien zijn. De automatische spamfilter die Yuki hiervoor had ingesteld bleek iets te streng waardoor er enkele documenten onnodig als spam werden gemarkeerd. Na een evaluatie hebben we besloten om deze automatische filter voorlopig uit te laten, maar uiteraard hebben jullie zelf wel de mogelijkheid om afzenders als spam te markeren.

Op het moment dat jij een document aanmerkt als spam, komt de afzender op de blacklist en worden voortaan alle mails/documenten van deze afzender direct in de spam inbox geplaatst. Benieuwd hoe het werkt? Lees hieronder de belangrijkste informatie met handige links naar een uitgebreide uitleg.


In Spam plaatsen: Zowel BO medewerkers als ondernemers kunnen mails (en dus de afzender) naar de spam verplaatsen. In Spam plaatsen is enkel mogelijk als de factuur middels e-mail is ingestuurd.

Bij ‘In Spam plaatsen’ worden alle documenten uit diezelfde mail en alle toekomstige mails van de afzender direct in de spam geplaatst.Spam instellingen: Bij de Spaminstellingen is een kolom ‘Toegevoegd door’ toegevoegd waar je kunt zien wie het document, en dus de afzender, in de Spam inbox heeft geplaatst. In ditzelfde overzicht heb je ook de mogelijkheid om mailadressen te deblokkeren.
Uit Spam halen: Omdat we zagen dat de werking van deze functie niet altijd duidelijk is, toont Yuki vanaf nu ook het aantal documenten in spam onder de Spam-tegel in de aandachtspunten van de BO workflow. We raden jullie sterk aan om de spamfolders en de lijst van geblacklist mailadressen na te kijken bij de spam-instellingen. Indien er geen tegel Spam is, wil dit zeggen dat er op dit moment geen documenten in de spamfolder van dat domein zitten.

Bij de Spam instellingen kan je een afzender op de blacklist deblokkeren en zo weer op de whitelist zetten. Belangrijk om hierbij rekening mee te houden is dat de mails van deze afzender (die in de spam inbox zijn geplaatst) niet direct terug in de inbox/workflow worden gezet. In het Archief kan je in het submenu naar de Spam inbox en hier heb je de mogelijkheid om de e-mails weer terug te zetten naar de inbox. Bij het terugzetten van een e-mail wordt een afzender automatisch van de blacklist afgehaald en komen toekomstige mails weer in de Inbox/workflow.